Forum Gündemi:


Konu Başlığı : iOS 13 Karanlık Tema ve Birçok Özellik İle Beraber Tanıtıldı

*
Bu konu; tarihinde açılmış olup, 0 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : UnknownSouL
Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çevrimdışı
Administrator
*******
50
mesajlar
36
konular
0
(Ticaret Puanı: )
May 2019
(Kayıt Tarihi)
#1
06-05-2019, 05:53 PM
Apple tarafından düzenlenen büyük bir etkinlik ile beraber uzun bir süredir merakla beklenen iOS 13 işletim sisteminin resmi tanıtımı gerçekleştirildi.

Son yıllarda AMOLED ekranlı akıllı telefonların pazarda yoğun olarak yer almaya başlaması ile beraber birçok uygulama geliştiricisi koyu renkli temalara uygulamalarında yer vermişti. AMOLED ekranlar yapısı gereği siyah renkli arka plan üzerinde pil tüketmiyor ve bu sayede daha iyi pil performansı verebiliyordu.

[Resim: r0d3a7.png]

Apple'da bu konuda sessiz kalmayarak bugün duyurusunu yaptığı yeni mobil işletim sistemi iOS 13'de koyu renkli tema özelliğine yer verdiğini gösterdi. Bu sayede iPhone X ve XS gibi yeni model akıllı telefonlarda kullanılan AMOLED ekranlar koyu renkli temalar ile pil harcamadan size görüntü sunabilecek.


Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre iOS 13 güncellemesi ile birlikte yüz kilidinin açılma süresi % 30 kısalacak. Bu sayede çok daha hızlı bir şekilde kilit ekranını geçerek ana ekrana ulaşabileceksiniz. Uygulamaların güncellemelerinin de % 60 oranında küçültüldüğü söyleniyor. Bu sayede güncellemeleri çok daha hızlı ve kolay bir şekilde yapabiliyorsunuz.

Ayrıca iOS 13 ile birlikte mevcut uygulamaların neredeyse iki kat daha hızlı açıldığı söyleniyor. Yani mevcut cihazınızda aynı uygulamaları çok daha hızlı bir şekilde açarak kullanmaya başlayacaksınız. Apple'ın yerleşik klavyesi yeni işletim sistemi ile beraber önemli bir özelliğe kavuşacak gibi görünüyor. Android klavyelerde yıllardır yer alan kaydırarak yazı yazma özelliğinin iOS 13 ile birlikte varsayılan klavye uygulamasına eklendiğini görüyoruz. 

Artık tek elle klavye üzerinde parmağınızı kaydırarak istediğiniz gibi yazı yazabileceksiniz. Diğer taraftan gizliliğe de önem veren Apple yeni işletim sistemi ile beraber uygulamaların yalnızca bir kere konum özelliğine erişmesini sağlayacak. Bundan sonra istediğiniz uygulamalar sadece bir kere mevcut konum bilginizi alarak kullanabilecek. Apple hesabınızla uygulamalara FaceID veya TouchID kullanarak kolayca giriş yapmak için iOS 13 üzerinde kullanabileceğiniz bir Apple giriş sistemi sunulacak.

Apple tarafından sunulan haritalar ve mesajlar uygulaması da yeni güncelleme ile beraber yenilenmiş bir arayüz ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Diğer taraftan fotoğraflar uygulamasında da ciddi bir arayüz değişikliği yapıldığını görüyoruz. Fotoğraf düzenlemek istediğiniz zaman karşınıza çıkan arayüzün yenilendiğini söyleyebiliriz.

Şirketin en önemli uygulamalarından biri olan sesli asistan Siri'de güncellemeden payını almış gibi görünüyor. Artık Siri daha farklı bir ses tonuna sahip olacak. Siri artık dünya genelinde 100.000'den fazla istasyondan canlı radyo çalabilecek ve telefonları birbirine dokundurarak ses paylaşma özelliğini kullanıcılara sunacak.

Maxicep
"Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir."

Biraz oradan, biraz buradan da olsa kendini geliştirmemek aptallıktır.


Foruma Git:


Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi