Forum Gündemi:


Konu Başlığı : cPanel Yandex Mail Ayarları yapılandırma. Site uzantılı mail adresi oluşturma.

*
Bu konu; tarihinde açılmış olup, 0 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : Webci
Konuyu Değerlendir
  • 2 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çevrimdışı
Üye
*
133
mesajlar
107
konular
1
(Ticaret Puanı: )
May 2019
(Kayıt Tarihi)
#1
06-03-2019, 03:24 PM (En son düzenleme: 07-19-2019, 12:55 PM UnknownSouL.)
Bu konuda cPanel üzerinden maillerini Yandex üzerinden kullanmak için gerçekleştirmesi gereken DNS kayıt değişikliklerine detaylı olarak paylaşmaya çalışacağım.

İlk olarak kurum.yandex.com.tr adresine gidin ve Yandex hesabınızla giriş yapın (@Yandex.com uzantılı mail adresiyle). Eğer daha önceden Yandex uzantılı mailiniz yoksa hemen oluşturabilirsiniz.

Kurum Yandex’e girdiğinizde aşağıdaki gibi bir bölüm görünecektir. Buradaki etki alanı kısmına domaininizi yazın. Örneğin: siteadi.com

Sonrasında yandex size alan adınızı doğrulamak için seçenekler sunacak bunların içinde tavsiyem html dosyası ile doğrulama olacaktır. Size verilen dosyayı indirip ana dizine aktarın.

Sonrasında Cpanel üzerinden ” Zone Editor “ butonuna tıklayarak devam ediyoruz, ” Zone Editor “ sayfası üzerinde ” Yönet “ butonuna tıklayarak tüm dns kayıtlarımıza erişim sağlıyoruz.

 MX ve SPF kayıtlarımızı Yandex’e göre düzenlememiz gerekmektedir. İlgili kayıtları ” Düzenle “ butonuna tıklayarak gerekli değişiklikler sağlıyoruz.

Kod:
Yandex MX kaydı ; Öncelik : 10 / Hedef Yer : mx.yandex.net


Kod:
Yandex SPF kaydı ; v=spf1 redirect=_spf.yandex.net
Boss is coming!  Cool


Foruma Git:


Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi