Forum Gündemi:


Konu Başlığı : Whm / cPanel Gelen Spam Mailleri Engelleme "Spamassassin" nasıl yapılır?

*
Bu konu; tarihinde açılmış olup, 0 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : Webci
Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çevrimdışı
Üye
*
133
mesajlar
107
konular
1
(Ticaret Puanı: )
May 2019
(Kayıt Tarihi)
#1
09-06-2019, 07:20 PM
SpamAssassin e-posta başlıklarının içeriğine ve body kısmına göre spam mesajları tanımlamak için çalışan otomatik bir e-posta filtreleme sistemidir. SpamAssassin sayesinde spam olarak işaretlenmiş mesajları otomatik olarak silebilir bir e-posta adresini veya domaini blacklist/whitelist olarak ekleyebilirsiniz. SpamAssassin spam karakteristiklerini her bir e-posta mesajı için inceler.

SpamAssassin kullanabilmemiz için etkinleştirmemiz gerekmektedir.

Varsayılan ayar olarak filtre değeri “5” olarak gelir, hassasiyet derecesini sonradan arttırabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken konu “İstenmeyen Postayı Otomatik Silme” seçeneğinin aktif olmaması gerekmektedir. aksi halde spam olarak algılanan postalar otomatik olarak silinecektir.

“Apache SpamAssassin-yapılandır” seçeneğini tıkladığımızda ise blacklist from kutucuğunun içerisindeki E-mail adresine göre filtreleme adresi yapabilir adresi blackliste alabilirsiniz. Aynı şekilde mail adresini whiteliste alarak spam olarak gözüken ancak sizin için önemli maillerin alınmasını sağlar. Bazı email adresle spam yapmasına rağmen spam filtrelerinden geçmektedir bu durumda mailin size ulaşmaması için blacklist-from a bu mail adresini eklemelisiniz. Son olarak bu konfigürasyonun aktif olması için en altta yer alan Kaydet butonuna basmalısınız.
Boss is coming!  Cool


Bu Konudaki Mesajlar
Whm / cPanel Gelen Spam Mailleri Engelleme "Spamassassin" nasıl yapılır? - tarafından Webci - 09-06-2019, 07:20 PM

Foruma Git:


Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi