Forum Gündemi:


Konu Başlığı : Wordpress İçin Google Tag Manager Kurulumu Nasıl Yapılır?

*
Bu konu; tarihinde açılmış olup, 0 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : Webci
Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çevrimdışı
Üye
*
133
mesajlar
107
konular
1
(Ticaret Puanı: )
May 2019
(Kayıt Tarihi)
#1
07-19-2019, 10:16 PM
Merhaba Arkadaşlar

Google Tag Manager, websitenizi ya da mobil uygulamanızı ziyaret eden kullanıcıların hangi aksiyonları gerçekleştirdiğini detaylı bir şekilde incelemenize olanak sağlayan bir Google hizmetidir. Tamamen ücretsiz olan bu servisi kullanmak için bir Google hesabınızın olması yeterlidir.

tagmanager.google.com adresine giriş yaptıktan sonra ‘Hesap Oluştur’ butonuna tıklıyoruz. Açılan sayfada Hesap Adı kısmına hesabımıza vermek istediğimiz adı girdikten sonra Ülke kısmından hangi ülkede yer aldığımızı seçiyoruz. Daha sonra Kapsayıcı Kurulumu sekmesi altındaki Kapsayıcı Adı yerine takibi ve analizi kolay olsun diye sitemizin alan adını ve uzantısını yazabiliriz. Hedeflenen platformda ise Web seçeneğini işaretleyerek Oluştur butonuna basıyoruz.

Karşımıza çıkan GTM Kullanım Sözleşmesini onayladıktan sonra bizi kapsayıcımızın kontrol paneline yönlendiriyor. Sayfa yüklenir yüklenmez bir pop-up ile bize Google Tag Manager’ı kurmamamız için gerekli olan kodları gösteriyor.

Yeni bir sekme açarak WordPress sitemizin yönetim paneline giriyoruz. Temamızın kodlarına erişebildiğimiz menü uzantısı olan Görünüm – Tema Düzenleyiciye tıklıyoruz. Sağ tarafta çıkan ‘Tema Üst Bölümü (header.php)’ yazılı klasöre giriyoruz. Google Tag Manager’ın açık olduğu sayfamıza geri dönüyoruz ve üst bölümde yer alan bize <head> etiketine yakın bir yere yapıştırmamızı söylediği kod satırlarını kopyalıyoruz. WordPress yönetim sayfamıza dönerek <head> olarak yazılmış satırın bir alt satırına enter tuşuna basarak geçiyoruz. Biraz önce kopyaladığımız Google Tag Manager kodunu buraya yapıştırdıktan sonra ‘Dosyayı Güncelle’ diyerek kaydediyoruz.

Tekrar Google Tag Manager’in açık olduğu sekmeye gelerek bu sefer alt kısımda yer alan ve <body> taginin hemen peşine yapıştırılmasını istediği kodu kopyalıyoruz. WordPress yönetim panelinin açık olduğu sayfaya gelerek yine ‘Tema Üst Bölümü (header.php)’ klasörünün içine  <body> taginin alt satırına geçerek kopyaladığımız kodu yapıştırıyoruz. ‘Dosyayı Güncelle’ diyerek kaydediyoruz.

Google Tag Manager’in açık olduğu sayfaya dönerek Tamam butonuna tıklıyoruz. Şuan için Google Tag Manager’ın sayfamıza kurulumunu tamamlamış bulunuyoruz. Kurulumu doğru bir şekilde yapıp yapmadığımızı test etmek için ve daha sonraki projelerinizde kullanmanız için Google Tag Manager Chrome eklentisini [Linkleri yalnızca üyeler görüntüleyebilir.Sizde aramıza katılmak ister misiniz? Üye Olmak İçin Buraya Tıklayın.] bu linkten kurabilirsiniz.


Kurulumu tamamladıktan sonra Chrome tarayıcınızda sağ üst köşedeki eklentiler arasında etiket şeklindeki logoyu tıklayarak karşınıza çıkan sekmede ‘Etkinleştir’ butonuna tıklıyoruz. Yeni bir sekme açarak web sitenize girdiğiniz zaman yine aynı logoyu tıklayarak Google Tag Manager sekmesinin yanında yeşil etiket içinde gülen surat şeklini görmeniz GTM’i doğru kurduğunuz anlamına gelmektedir. Bu sekmede sarı etiket ya da kırmızı etiket görürseniz bir sorun var demektir ve bunu çözmek için kurulum aşamalarını dikkatlice tekrarlamalısınız.
Boss is coming!  Cool


Bu Konudaki Mesajlar
Wordpress İçin Google Tag Manager Kurulumu Nasıl Yapılır? - tarafından Webci - 07-19-2019, 10:16 PM

Foruma Git:


Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi