Forum Gündemi:


Konu Başlığı : Arama Motoru Optimizasyonu Nedir?

*
Bu konu; tarihinde açılmış olup, 0 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : metibat1718
Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çevrimdışı
Üye
*
22
mesajlar
18
konular
0
(Ticaret Puanı: )
Jun 2019
(Kayıt Tarihi)
#1
06-07-2019, 12:19 PM
Arama Motoru Optimizasyonu (SEO-Search Engine Optimization) sitelerin içerikleri ile ilgili konularda, Arama Motorlarında yapılan aramalar sonucunda siteye ziyaretçi akışını sağlayan ve üst sıralamalarda görünecek Web sayfaları oluşturma sürecidir. Sitelerde yapılan değişiklikler ve güncellemeler sonucu, Arama Motorları ve Web Kataloglarında içeriğe uygun olarak, sıralamalarda öncelik elde etmek için kullanılır. Arama Motorları, İnternet sitelerinin bulunmasına ve bu siteleri kullanıcıyla buluşturmasına katkıda bulunur. Tüm ülkelerin istatistik bilgilerine göre en çok tıklanan sayfalar arama motorlarıdır. Bunların başında Google, Yahoo ve MSN geliyor. Genel olarak bakıldığında tüm büyük arama motorları aynı mantık üzerinden çalışıyor.
Arama Motorları nasıl çalışır?
Arama motorları çok kuvvetli işlem gücüne sahip bilgisayarlarda çalışan özel programlardır. Bu programlar bilgisayarlar üzerinde çalışır ama bunlar bilinen bilgisayarlar gibi değildir. Çok daha gelişmiş donanımları vardır, bağlantıları çok hızlıdır, daha büyük sabit disklere sahiptirler, çok büyük verileri depolayabilirler, çok büyük bellekleri vardır, çoğunlukla da birden fazla işlemciye sahiptiler. Bu bilgisayarlar birbirlerine bağlanarak üzerlerine düşen yükü paylaşırlar. Mesela Google da 800 civarında bilgisayarın birbirine bağlı olduğu tahmin ediliyor. Çünkü binlerce insan aynı anda arama yapabiliyor, bu yükün altından kalkmak hiç de kolay olmasa gerek. Arama şu aşamalarla olur; Arama motoruna aratacağımız kelimeyi uygun kısma yazdıktan sonra search (ara) düğmesine tıklarız ve karşımıza sayfalar dolusu web adresi çıkar. Peki, bu web adresleri nereden nasıl bulunuyor?
Arama düğmesine tıkladığımızda arama motoru kendi veri tabanındaki bilgileri tarar, İnternet üzerinde arama yapmaz. Peki, bu veri tabanına milyonlarca web adresi nasıl giriliyor? Yapılan bir araştırmaya göre bir insan, ömrünün sonuna kadar her saniye bir web sayfası açıp kapasa yine de İnternet’teki bütün sayfaları dolaşamadığı düşünülürse bunu birkaç insanın oturup yapması imkansızdır. Veri tabanının doldurulması spider, crawlers, robots olarak bilinen yazılımlar tarafından gerçekleştirilir. Spider yazılımlarının bir parçası olan indeksleme mekanizması, depolama işini yapar ve web sitelerin tüm sayfalarını içeriklerine göre veri tabanına kaydederler. Spider indeksleme işlemini şöyle gerçekleştirir; aynı bir kullanıcı gibi web adresini sunuculardan talep eder. Sayfada bulunan linkleride ziyaret eder. Bu işlemi bütün sayfalar için yapar ve web sitesi tüm sayfaları birlikte arama motorunun kendi veritabanına işlenir. Spider eğer talep ettiği web sayfasından yanıt alamazsa veri tabanından bu sayfayı siler. Örümcekler arama motorları yazılımcıları tarafından sürekli geliştirilir.
GERÇEK HAYATLAR KİTABININ YAZARI


Bu Konudaki Mesajlar
Arama Motoru Optimizasyonu Nedir? - tarafından metibat1718 - 06-07-2019, 12:19 PM

Foruma Git:


Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi