WMWW | Webmaster Forumu | Webmaster Platformu
.TR Uzantılı Alan Adları Yönetimi .NIC.TR’den BTK’ya Geçti - Yazdırılabilir Sürüm

+- WMWW | Webmaster Forumu | Webmaster Platformu (https://wmwebworld.com/forum)
+-- Forum: Forum Sosyal Ağ (https://wmwebworld.com/forum/forum-sosyal-ag)
+--- Forum: Konu Dışı (https://wmwebworld.com/forum/konu-disi)
+--- Konu: .TR Uzantılı Alan Adları Yönetimi .NIC.TR’den BTK’ya Geçti (/f-tr-uzantili-alan-adlari-yonetimi-nic-tr%E2%80%99den-btk%E2%80%99ya-gecti.html)



.TR Uzantılı Alan Adları Yönetimi .NIC.TR’den BTK’ya Geçti - System - 06-02-2019

Geçtiğimiz haftasonu gerçekleşen  ICANN Yönetim kurulu toplantısında .tr uzantısının yönetiminin .nic.tr’den alınıp BTK’ya verilmesini onaylandı.
1990 Yılından itibaren Orta Doğu Teknik Üniversitesi yönetiminde olan .tr uzantısı, IANA’nın yetki sayfasından da görüldüğü gibi, artık Bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu tarafından onaylanacak. IANA Bu süreçte devir teslim sürecini açıklayan bir rapor veya açıklama yayınlanması bekleniyor.

Yapılan değişiklik sonrası .tr Uzantısının geleceği açısından dönüm noktası olabilir, modern ve hızlı bir yapıya geçiş yapılabilir. Uzun süredir kendini yenilemeyen .NİC.TR, BTK geçiş süreci sonrasında .TR uzantıları için değerlenme söz konusu olabilir. Günümüzde info.tr , web.tr ve biz.tr uzantıları belgesiz başvuruya açık olsa da, hala bir .com.tr uzantısına sahip olabilmek için Marka Tescil Belgesi sunmak gerekmekte. İlerleyen dönemde bu süreçte de bir farklılık söz konusu olması, beklentiler arasında.

Alıntı