WMWW | Webmaster Forumu | Webmaster Platformu
Pixel Modellerine Yeni Android Q Güncellemesi Dağıtıldı - Yazdırılabilir Sürüm

+- WMWW | Webmaster Forumu | Webmaster Platformu (https://wmwebworld.com/forum)
+-- Forum: Mobil Dünyası (https://wmwebworld.com/forum/mobil-dunyasi)
+--- Forum: Telefon Dünyası ve Tabletler (https://wmwebworld.com/forum/telefon-dunyasi-ve-tabletler)
+---- Forum: Google Android (https://wmwebworld.com/forum/google-android)
+---- Konu: Pixel Modellerine Yeni Android Q Güncellemesi Dağıtıldı (/f-pixel-modellerine-yeni-android-q-guncellemesi-dagitildi.html)



Pixel Modellerine Yeni Android Q Güncellemesi Dağıtıldı - Webci - 08-05-2019

[Resim: kAdhNR.jpg]

Google tarafından Pixel serisi telefonlara içerisinde yeni güvenlik önlemleri yer alan ufak boyutlu bir güncelleme gönderilmeye başladı.

Google tarafından Android Q işletim sistemi ile beraber duyurulan Google Play üzerinden güncelleme özelliği sayesinde kutudan direkt olarak Android Q işletim sistemi ile çıkacak olan telefonlarda firmalar isterse Google Play mağazası üzerinden sistem güncellemesi gönderebilecek.

İlk olarak bu özelliği kendi cihazlarında kullanmaya başlayan şirket bu kapsamda Google Play mağazası üzerinden yeni sistem güncellemelerini Pixel modelleri için göndermeye başladı.

Mevcut Pixel modeline göre boyutu değişen bu sistem güncellemelerine bakacak olursak Pixel 2 XL için dağıtılan güncelleme yaklaşık 17 MB civarında bir boyuta sahip olacak. Diğer Pixel modellerinin ise daha farklı boyutta sistem güncellemesi aldığı belirtiliyor.

İlginç bir şekilde geçtiğimiz günlerde Çinli OnePlus tarafından OnePlus 7 ve OnePlus 7 Pro modelleri için dağıtılan Ağustos ayı güncellemesinin Pixel serisi cihazlara daha geç geldiğini görüyoruz. Android işletim sistemini geliştiren Google yeri geldiği zaman diğer bazı akıllı telefon üreticilerinden daha geç bir şekilde aylık güvenlik güncellemesini cihazlarına verebiliyor.

Şuanda ülkemizde resmi olarak satılmayan Google Pixel serisi telefonlardan herhangi bir tanesini kullanıyorsanız sizde cihazınıza gelen bildirim sayesinde en güncel sürümü telefonunuza indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.


Alıntı: maxicep