WMWW | Webmaster Forumu | Webmaster Platformu
DirectAdmin A Recordu Nasıl Eklenir? - Yazdırılabilir Sürüm

+- WMWW | Webmaster Forumu | Webmaster Platformu (https://wmwebworld.com/forum)
+-- Forum: Webmaster Dünyası (https://wmwebworld.com/forum/webmaster-dunyasi)
+--- Forum: Server Yönetimi (https://wmwebworld.com/forum/server-yonetimi)
+---- Forum: Directadmin (https://wmwebworld.com/forum/directadmin)
+---- Konu: DirectAdmin A Recordu Nasıl Eklenir? (/f-directadmin-a-recordu-nasil-eklenir.html)



DirectAdmin A Recordu Nasıl Eklenir? - System - 07-23-2019

Merhaba Arkadaşlar

Directadmin üzerinde bir domain için " A Record " u eklemek aslında çok basittir.

1.) Öncelikle A recordu nedir?

Bir domain adının veya ön ekinin başka bir sunucuya IP karşılaştırması ile yönlendirilmesi demektir. Yönlendirmenin başarılı olabilmesi için yönlendirme yapılan IP tarafında da yönlendirlen alan adının veya ön ekinin bağlı olduğu bir host olması gerekmektedir. A recordu genellikle ileri düzey kullanıcılar tarafından kullanılan bir seçenektedir. Bu seçeneği kullanmadan da hizmetleri kullanmak mümkün yani zorunlu değildir.

2.) A Recordu DirectAdminde Nasıl Eklenir?

2.1)WHM sol menüsü üzerinden Edit DNS Zone bölümüne giriş yaptığınızda karşınıza gelen sayfada sunucudaki kayıtlı olan siteler liste olarak gelecektir.Bu liste içerisinden hangi alan adınızı nameserver adresleri olarak kullanıyorsanız seçerek Edit butonu ile giriş yapınız. Giriş yaptığınızda ilgili alan adı ile alakalı tüm dns kayıtlarının bilgisi karşınıza gelecektir.Bu sayfanın alt kısmında yeni dns kayıtları ekleyebileceğiniz boş alanlar vardır.Bu alanlar üzerinden A kaydı, MX kaydı, CNAME kaydı gibi kayıtları yapabilirsiniz. 

2.2) DNS yönetimine girdikten sonra açılan ekran kafanızı biraz karıştırabilir, bu nedenle sakin davranıp sayfanızı biraz aşağı kaydırın.

2.3.)Açılır kutudan, öncelik düzeyini seçin. İlk kayıt için en düşük sayıyı seçin.

2.4) Yukarıdaki resimdeki ilk boş alana yönlendirilecek alan adı (git.siteadi.com.) A, bu domainin yönlendirileceği IP adresi (1xx.xx.x.x) şeklinde. Mutlaka domainin sonunda (.) noktanın olması gerekiyor.

Kısaca özetlemek gerekirse şu şekilde olacaktır.

git.siteadi.com. A 1xx.xx.x.x = Şeklinde bir kayıt olacaktır. Bu durumda git.siteadi.com adresini belirtilen IP adresine yönlendirmiş olduk. 

Alıntı