Forum Gündemi:


Konu Başlığı : Web Yazılımları Geliştirirken Hangi Frameworkleri Tercih Etmeliyiz?

*
Bu konu; tarihinde açılmış olup, 0 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : oxcakmak
Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çevrimdışı
Back-End Developer
******
105
mesajlar
82
konular
0
(Ticaret Puanı: )
Aug 2019
(Kayıt Tarihi)
#1
08-05-2019, 01:48 PM
[Resim: RAPyId.png]

PHP Frameworklerinin Avantajları ve Dezavantajları
PHP Frameworklerinin Avantajları

PHP, geliştirme yetenekleri ile yerleşik web uygulamaları geliştirilen programlama dillerinden biridir. Programcılar bu popüler sunucu tarafı programlama dilinde yazılan kodu, script etiketiyle HTML koduna sorunsuzca gömebilirler. Ancak, web geliştiricileri, çeşitli web çerçeveleri aracılığıyla PHP kodunu çalıştırmadan hızlı ve büyük web siteleri ve web uygulamaları yazamazlar.

Hızlı web uygulaması geliştirmeyi teşvik etmenin yanı sıra, PHP frameworkleri bile temel bir yapı sağlayarak web uygulaması geliştirmeyi basitleştirir ve framework tarafından sağlanan özellik ve araçlar, web uygulamasına işlevsellik eklemesinde, uzun ve karmaşık kodlar yazmaktan çok ortak web yazılımları geliştirme görevlerini gerçekleştirme konusunda geliştiricilere olanak sağlar.

Web geliştiricileri çok çeşitli PHP frameworkleri arasından seçim yapma seçeneğine de sahiptir. Bu frameworklerin çoğu açık kaynak kodludur ve herhangi bir lisans ücreti ödemeden kullanılabilir. Ancak, web geliştiricilerinin PHP frameworklerini kullanmanın avantaj ve dezavantajlarını anlamaları da önemlidir.

Hızlı özel web uygulamaları geliştirmek
Günümüzde, PHP geliştiricileri karmaşık iş gereksinimlerine göre web uygulamaları yazmak zorunda. Aynı şekilde, web uygulamasının daha zengin bir kullanıcı deneyimi sunmasını sağlamanın yollarını da keşfetmek zorundalar. PHP frameworkleri tarafından sağlanan araçlar, özellikler ve kod parçacıkları, geliştiricilerin özel web uygulaması geliştirmeyi hızlandırmasına yardımcı olur.

Web uygulamasının bakımını basitleştirmek
Diğer programlama dillerinden farklı olarak PHP, kod okunabilirliği ve bakımı üzerine vurgu yapmaz. PHP frameworkleri, model görünümü denetleyicisi (MVC - Model View Controller) mimarisini destekleyerek web uygulaması geliştirme ve bakımını kolaylaştırır. Geliştiriciler, bir web uygulamasını modellere, görünümlere ve denetleyicilere bölmek için MVC mimarisinden faydalanabilir. Uygulamanın kullanıcı arayüzünü ve iş mantığı katmanlarını birbirinden ayırmak için PHP için bir MVC frameworkü kullanabilirler.

Gereksiz ek kodları aradan çıkarmak
PHP, diğer programlama dillerinden farklı olarak, programcıların daha uzun kod satırları yazmadan kavramları ifade etmelerine izin vermez. Bu nedenle, PHP programcılarının bir web sitesine özellikler veya işlevler eklerken uzun ve karmaşık kodlar yazması gerekir. PHP frameworkleri kod oluşturma özelliğini sağlayarak kodlama süresini önemli ölçüde azaltır. Bazı PHP frameworkleri tarafından sağlanan kod oluşturma özellikleri, programcıların web uygulamasının kaynak kodunu daha temiz ve bakımlı yapmalarını sağlar.

Veritabanlarıyla daha verimli çalışan
Çoğu PHP frameworkü, programcıların yaygın olarak kullanılan ilişkisel veritabanlarıyla çalışmasına izin verir. Bazı frameworkler, nesne ilişkisel haritalama (ORM) sistemlerini kullanarak veritabanı işlemlerini daha da kolaylaştırır. Programcılar, uzun SQL kodu yazmadan veritabanı işlemlerini gerçekleştirmek için ORM sistemlerinden faydalanabilir. ORM'ler programcıların doğrudan PHP programlama dilinde nesne kodu yazmasına bile izin verir.

Uygulamaların görevlerini otomatikleştirin
Bir web uygulaması oluştururken, geliştiricilerin kod yazmanın yanı sıra bir takım işlemler yapması gerekir. Bu yaygın web geliştirme görevlerinden bazıları, programcıların ek zaman ve çaba harcamasını gerektirir. PHP frameworkleri tarafından sağlanan işlevler ve araçlar, geliştiricilerin önbellekleme, oturum yönetimi, kimlik doğrulama ve URL eşleme gibi genel web geliştirme görevlerini otomatikleştirmelerine yardımcı olur.

Web sitelerini hedeflenen güvenlik saldırılarına karşı koruyun
PHP, en güvenli olmayan programlama dillerinden biri olarak kabul edilir. Genellikle programcılar, PHP uygulamalarını çeşitli güvenlik saldırılarından korumanın yollarını araştırmak zorundadır. PHP frameworkleri tarafından sağlanan yerleşik güvenlik özellikleri ve mekanizmaları, geliştiricilerin web sitesini mevcut ve ortaya çıkan güvenlik tehditlerinden korumasını kolaylaştırır. Ayrıca, PHP web geliştiricileri, SQL enjeksiyonları, siteler arası talep sahteciliği ve veri kurcalama gibi ortak güvenlik tehditlerini kolayca önleyebilir.

Ünite testlerini verimli bir şekilde gerçekleştirin
Özel bir web uygulaması oluştururken, geliştiricilerin bireysel birimlerini veya bileşenlerini değerlendirmek için düzenli olarak birim testi yapması gerekir. Web geliştiricilerin büyük bir yüzdesi, birim testlerini hızlı ve verimli bir şekilde yapmak için PHPUnit kullanıyor. PHP için nesne yönelimli bir birim test frameworkü olmasının yanı sıra, PHPUnit ayrıca geliştiricilerin kodlama yardımı sağlayarak birim testleri yazmasına ve çalıştırmasına yardımcı olur. Çoğu PHP frameworkü PHPUnit'i destekler ve programcıların sorunsuz bir şekilde birim sınaması yapmalarını sağlar.

Maliyetini artırmaya gerek yok
Açık kaynaklı bir sunucu tarafı programlama dili olan PHP, kullanıcıların web geliştirme maliyetlerini önemli ölçüde azaltmalarına yardımcı olur. Geliştiriciler ayrıca PHP için birkaç açık kaynaklı web frameworkü arasından seçim yapma seçeneğine de sahipler. Hatta bu açık kaynak kodlu PHP frameworklerinin sağladığı özellik ve araçları, proje masraflarını artırmadan özel web uygulamasının geliştirme sürecini hızlandırabilirler.

PHP Frameworklerinin Avantajları
Programcıların PHP yerine PHP frameworklerini öğrenmeleri gerekir
PHP frameworkleri programcıların ek kod yazmadan bir web uygulamasına işlevsellik eklemelerini sağlar. Ancak programcılar PHP frameworkünü öğrenmek için biraz zaman ve çaba harcamalıdır. Hatta PHP kodlama konusunda uzman olmadan bazı frameworkleri öğrenip kullanabilirler.

PHP frameworklerinin kalitesi farklılık gösterir
En yaygın kullanılan PHP frameworkleri açık kaynaklı ve ücretsizdir. Dolayısıyla, web geliştiricileri proje maliyetini arttırmadan bu web frameworklerinden faydalanabilirler. Ancak, bireysel frameworklerin topluluk gücü farklıdır. Bu nedenle, bazı PHP frameworklerinin hızlı ve yeterli desteği yoktur.

Çekirdeğini değiştirme seçeneğinin olmaması
Web uygulaması geliştirme için temel bir yapı oluşturmanın yanı sıra, PHP frameworkleri özel web uygulaması geliştirmeyi daha da hızlandırır. Ancak geliştiriciler hala bu frameworklerin temel davranışında değişiklik yapma seçeneğine sahip değiller. Bazı frameworkler bile geliştiricilerin belirli araçları kullanmalarını veya belirli bir web geliştirme modelini kullanmalarını gerektirir.

Web sitesinin hızını ve performansını etkiler
Çoğu PHP frameworkü, büyük ve karmaşık web sitelerinin geliştirilmesini hızlandırmak için güçlü özelliklere ve araçlara sahiptir. Ancak web geliştiricileri küçük veya basit web uygulamaları oluştururken bu gelişmiş özelliklere ihtiyaç duymayabilir. Ayrıca, bu ek özellikler genellikle web sitelerinin performansını ve hızını olumsuz yönde etkiler.

Genel olarak, web geliştiricileri PHP framework arasından seçim yapma seçeneğine sahiptir. Ancak yaygın olarak kullanılan PHP çerçeveleri işlevsellik, kullanılabilirlik ve performans kategorilerinde birbirlerinden farklıdır. Ayrıca, her PHP frameworkünün kendi avantajları ve dezavantajları vardır. Bu nedenle, web geliştiricileri PHP frameworklerini kullanmanın avantaj ve dezavantajlarını değerlendirirken kesin proje gerekliliklerini akıllarında tutmalıdır.
[Linkleri yalnızca üyeler görüntüleyebilir.Sizde aramıza katılmak ister misiniz? Üye Olmak İçin Buraya Tıklayın.]


Foruma Git:


Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi