Forum Gündemi:


Konu Başlığı : Ubuntu Root Şifresi Sıfırlama Nasıl Yapılıyor?

*
Bu konu; tarihinde açılmış olup, 0 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : System
Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çevrimdışı
Super Moderator
******
266
mesajlar
219
konular
0
(Ticaret Puanı: )
May 2019
(Kayıt Tarihi)
#1
07-25-2019, 12:29 PM
Merhaba Arkadaşlar

Linux'un en çok kullanılan dağıtımlardan biri olan Ubuntu'da şifrenizi unuttuysanız bu aşağıda ki talimatları okuyarak sıfırlama işlemi yapabilirsiniz.

1) Eğer bilgisayarınızda Ubuntu’ nun yanında diğer bir işletim sistemi (Windows vb.) yüklüyse ilk açılışta GRUB menüsü otomatik olarak karşınıza gelecektir. Bu menüde çoğunlukla 2. sırada yer alan Recovery Mode satırını seçin ve içine girin.

[Resim: 1.png]

2) Eğer sadece Ubuntu işletim kuruluysa bu kez GRUB menüsünün gelmesi için ilk açılışta Shift tuşunuza basmanız gerekiyor. Menü geldikten sonra üstteki resimdeki gibi Recovery Mode satırına gelin ve içine girin.

Karşınıza aşağıda resimdeki gibi bir menü gelecektir. Menünün en altındaki "root (Drop to root shell prompt)" satırını seçin. Daha sonra resetlemek istediğiniz kullanıcı adının başına passwd komutunu yazarak (passwd murat gibi) entera basın. Sistem size yeni parolanızı 2 kez girmenizi isteyecek ve bu işlem sonrasında şifreniz resetlenmiş olacaktır. İşlem tamamlandıktan sonra reboot komutunu yazarak bilgisayarınızı yeniden başlatın.


[Resim: 2.png]

İşlem tamamlandı.


alıntıdır.
Bir Dünya İstiyorum Çocukların Rahatça Oynayabildiği ve Güven İçinde Yaşayabildiği...

* Skype Kullanmıyorum.


Foruma Git:


Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi