Forum Gündemi:


Konu Başlığı : SU KUYUSU AÇAN DERNEK VE VAKIFLAR

*
Bu konu; tarihinde açılmış olup, 0 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : fatih.tepe
Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çevrimdışı
Üye
*
6
mesajlar
6
konular
0
(Ticaret Puanı: )
Nov 2020
(Kayıt Tarihi)
#1
11-06-2020, 12:19 PM
[Resim: su-kuyusu.png]
Türkiye'de Afrika ve Asya'da suya ulaşımın zor olduğu bölgelerde su kuyusları açan dernek ve vakıfları listeledim. Sıralama iyiden kötüye gibi bir sıralama değildir. Listede bulunan dernek ve vakıflara içiniz rahat bir şekilde bağış yapabilir, bu güzel projelerde destekçi olabilirsiniz.


DİYANET VAKFI


Türkiye'de olan kuruluşların en başında gelen Diyanet Vakfı insani yardımlarını gerçekleştirmektedir. Asya ve Afrika'da su kuyusu açan vakıf ve dernekler listesinde var olabilecek kuruluşların en başında gelmektedir. "Bİr Damla Bir Hayat" - "A Drop Of Life" sloganıyla yapmış olduğu kampanyanın detaylarına bakalım; 29 ülkede 5 milyon kişinin istifadesine sunulan 374 su kuyusu açtıklarını, 72 kuyu yapım aşamasında 84 kuyunun ise henüz proje aşamasında olduğunu görmekteyiz. 120 metre derinliğe sahip olan kuyunun 30 yıllık içme suyunu karşılayacağını belirtmekteler. Açılan kuyuların genellikle Müslüman bölgelerde açıldığını belirtmektedirler.


İHH VAKFI


Açılımı İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı olan İHH “iyilik her zaman, her yerde” sloganıyla yardıma muhtaç her bölgede yardımlarını sürdürmektedir. Su kuyusu açan en güvenilir derneklerden biridir. 20 yıl içerisinde 37 ülkede 8.369 (2020 yılı) adet su kuyusu açan dernek kampanya detaylarında su kuyularıyla alakalı çok teknik detaylara yer vermektedir. Kampanyada açılan su kuyuları ve açılacak kuyu maliyetlerine yer verilmektedir.


VUSLAT DERNEĞİ


Vuslat Derneği yurtiçinde ve yurtdışında insani yardım faaliyetleri sürdüren bir yardım kuruluşudur. Dernek 2020 yılı itibariyle toplamda 2910 adet su kuyusu açmıştır. Açılan kuyular Asya ve Avrupa bölgelerinde açılmaktadır. Kampanya detayında susuzluk çeken bölgelerle ilgili istatiksel bilgiler verilmiştir. Örnek açılan kuyu görsel ve videolarına dernek kampanya sayfasından ve Youtube hesabından ulaşılabiliyor.


Derneğin üç tip su kuyusu bağış fonu bulunmaktadır. 1. Tip bağışta 5bin TL verildiği taktirde bir su kuyusu maliyeti karşılanıyor ve isme özel kuyu açılıyor. Bu kuyu genellikle Asya ülkelerinde yer alıyor. 2. Tip bağışta 25 bin TL bedel karşılığında 1. Tip su kuyusuna göre daha büyük ve Afrika’da su kuyusu açılıyor. 3. Tip bağış ise genel su kuyusu bağış fonudur. Buraya gelen bağışlar genel su kuyuları bağış havuzuna gidiyor.


UMUDA KOŞANLAR DERNEĞİ


Etap etap su kuyusu açan susuz coğrafyalarda yardımda bulunan bu derneğin başkanlığını Gamze Özçelik yapmaktadır. Web sitesinde su kuyusu ile ilgili tüm detaylar verilmektedir. “Umut Pınarları Su Kuyuları” kampanyasıyla daha çok Afrika ülkelerinde kuyular açılıyor. Gamze Özçelik’i bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, gayretlerinin devamını diliyoruz.


ÇARE DERNEĞİ


Çare Derneği hem hisseli hem de tek kalemde bağış yapılabilir projeleri vardır. Kampanya sayfalarında kuyularla ilgili hem teknik hem de istatiksel özellikleri bulunmaktadır. Web sitesinden kuyu görsellerini inceleyebilirsiniz. Kurban, yetim, ve sağlık gibi alanlarda faliyetlerini sürdürmektedirler.


HASENE DERNEĞİ


Daha çok yurtdışında faaliyetlerini sürdüren Hasene Derneği listemizdeki son kuruluştur. bu dernek 3 grup halinde bağışlar toplanmaktadır ve bu gruplara web sitesinden ulaşılabilmektedir. Fotoğraf galerisi bulunan sayfada tüm teknik ve istetistik bilgilere yer verilmiştir.


 


Foruma Git:


Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi