Forum Gündemi:


Konu Başlığı : QUIC Nedir? Neden Tercih Edilmelidir?

*
Bu konu; tarihinde açılmış olup, 0 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : System
Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çevrimdışı
Super Moderator
******
266
mesajlar
219
konular
0
(Ticaret Puanı: )
May 2019
(Kayıt Tarihi)
#1
08-05-2019, 02:07 PM
Merhaba Arkadaşlar

QUIC, Google’ın UDP üzerinden gerçekleştirdiği deneysel ve düşük gecikmeli yeni bir internet protokolüdür. Genellikle hızın önemli olduğu ve gecikmeye tahammülün olmadığı alanlarda UDP kullanılıyor. QUIC Google’ın geliştirdiği bir protokol olarak karşımıza çıkmaktadır. Adını ise zaten hızı anlatmak için kullanılan İngilizce’deki Quick ifadesinden almaktadır. Hosting.com.tr teknik ekibi olarak tüm sunucularımızda aktif olarak QUIC protokolünü aktifleştirdik. Bu sayede sitelerinizin gecikmelerinde önemli düzeyde iyileştirmeyi sizin herhangi bir işlem yapmanıza gerek olmadan gerçekleştirmiş olduk.

QUIC çoğaltılmış bağlantı kümelenmesini desteklemektedir ve TLS/SSL ile benzer özellikler taşıyarak güvenli bir şekilde veri iletimini sağlamayı amaçlamaktadır. HTTP/2 protokolü ile aynı yapıda çalışmaktadır, ancak HTTP/2 protokolünün sağlayamadığı özellikler içermektedir. 

QUIC paket kaybı ve uzun RTT’lerin (Gidiş-Dönüş Zamanları) sorunlarını ele alarak gecikmeyi azaltmada yeni bir yaklaşım benimsemiştir. UDP (Kullanıcı Veri Birimi Protokolü) ile her yerde bulunan TCP’yi kullanarak eskisini yönetir ve ardından ikincisi ile gönderici ve alıcı arasındaki gidiş dönüş sayısını en aza indirir.

Web sitelerinde TCP bazlı gecikmeler bazen milisaniyeleri aşıp saniye bazına kadar ulaşıyor. Google’ın yeni protokolü QUIC ise işte tam olarak burada devreye giriyor. 

UDP ve TCP iletişim kurallarının en faydalı ve en iyi özellikleri alınıp ortaya harmanlanmış, modern, güvenli bir araç ortaya çıkmış oldu. Tarafımızda tüm sunucularımızda aktif olarak QUIC protokolü üzerinden hizmet sağlayarak bağlantı gecikmelerinizi minimum seviyeye çekmiş durumdayız.

TCP + TLS + HTTP2’ye göre QUIC’in temel özellikleri:

Bağlantı kurma süresi kısaldı

Çerezleri depolayarak RTT süresini sıfırlama

Paket kaybını en aza indirme

UDP engellendiği durumlarda otomatik TCP’ye geçişi

Tek istekte tüm iletişimi tamamlama


iyi forumlar
Bir Dünya İstiyorum Çocukların Rahatça Oynayabildiği ve Güven İçinde Yaşayabildiği...

* Skype Kullanmıyorum.


Foruma Git:


Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi