Forum Gündemi:


Konu Başlığı : Note 3 Gizli Özellikler

*
Bu konu; tarihinde açılmış olup, 0 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : metibat1718
Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çevrimdışı
Üye
*
22
mesajlar
18
konular
0
(Ticaret Puanı: )
Jun 2019
(Kayıt Tarihi)
#1
06-05-2019, 07:47 PM
[Resim: mX8koZ.jpg]
Tahmin edebileceğiniz gibi Note 3 çok güçlü ve özellikli bir telefon. Bu özelliklerin tamamının kullanıcılar tarafından kullanılması-keşfedilmesi  oldukça zor. Yazımızda işinize yarayacak bazı Gizli kalmış özellikleri bulacaksınız.

1.Tek Elle Kullanım


Note 3 bildiğiniz üzere büyük bir telefon. Bazı zamanlarda tek elle kullanımı zor olabiliyor. Bu nedenle Note 2 den de tanıdık gelen ancak çok daha gelişmiş bir “tek elle çalıştırma” modu var. Ayarlar-Kntrol-Tek elle çalıştırma sıralamasıyla ilerlediğinizde ilgili etkinleştirmeleri yaparak bu modu aktif hale getirebilirsiniz.
Bu seçeneklerden en çok beğendiğimiz ekranın daha küçük bir kısmının kullanılmasını sağlayan “tüm ekranlar için kullan” seçeneği. Bu seçeneği seçip ana ekrana gelin. Ekranın sağından ya da solundan hızla sağ-sol yapın. Ekran yaklaşık olarak iphone5  boyutuna gelecektir. bu boyutu elle müdahale ederek küçülterek ya da büyüterek sizin için en uygun boyuta ve konuma getirebilirsiniz.

2. Note 3 Eldivenle Kullanım

Dokunmatik ekranın eldivenlere kullanılamaması  bu işe uygun eldivenlerin çıkmasıyla son bulacak derken Samsung kurulları değiştirdi.  Ekran hassasiyetini artırarak eldiven ile kullanım şansınız var. Yaptığımız denemelerde ancak ince eldivenlerle kullanım yapılabildiğini gördük. Kalın eldivenlerde maalesef işe yaramıyor.


3.Genişletilmiş bildirim ekranı

Ekranın üstünden aşağı doğru elinizi indirdiğinizde wifi, gps gibi ayarlamaları görebiliyorduk ancak buradan yapılabilecek ayarlar sınırlı idi. Note 3 de aynı işlemi iki parmağınızla yaptığınızda görünmeyen seçenekleri de görebilirsiniz.


4.Arama uyarısı için Flash Kullanmak

Kamera Flaşının gelen telefon bildirimi olarak kullanılması iPhone için uzun süredir var. Note 3 ile bu özellik android için de kullanımda. Ayarlar — cihaz — erişilebilirlik — flash bildirimi adımlarını uygulayarak ışıl ışıl aramalar alabilirsiniz.


5.Note 3 ü arayın

Telefonunuza kaydettiğiniz  ama nereye koyduğunuzu bilemediğiniz dosyaları Note 3 ile bulmak çok kolay. Menu tuşuna uzunca(soldaki dokunmatik tuş) basın ve çıkan ekranda aramanızı gerçekleştirin. Aramalarınızı tarih aralığını belirterek filtreleyebilirsiniz.
GERÇEK HAYATLAR KİTABININ YAZARI


Foruma Git:


Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi