Forum Gündemi:


Konu Başlığı : "maximum_user_connections" Error - Hatası Nasıl Çözülür?

*
Bu konu; tarihinde açılmış olup, 0 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : Webci
Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çevrimdışı
Üye
*
133
mesajlar
107
konular
1
(Ticaret Puanı: )
May 2019
(Kayıt Tarihi)
#1
09-30-2019, 11:26 PM (En son düzenleme: 09-30-2019, 11:28 PM Webci.)
Merhaba Arkadaşlar

Özellikle Windows serverlarda sık yaşayabileceğiniz bir sorunun çözümünü paylaşmak istedim. Genel anlamda default plesk ayarları nedeniyle bu hatayı alıyorsunuz.

Max_User_Connections hatası nedir ve zararları nelerdir?

Bu hatanın temel sebebi veritabanı kullanıcısına yapılan bağlantı sayılarıdır. Bu ayar zaman aşımına uğramayan bağlantıların maximum seviyede sınırlandırılmasını sağlar.

Fark edilmediği takdirde sitelerinizde ciddi derecede sorunlara neden olabilir. ( Çünkü siteniz hitlendiğinde bu sorun ortaya çıkıyor ve bazen bunu fark bile etmeyebiliyorsunuz. )

Tabi ki serverlarda birden fazla yapılandırma ayarı olduğundan dolayı bu tarz sorunları çözebilmek için baya bir uğraşmak gerekiyor.

Maximum_user_connections hatası nasıl çözülür?


1-) PhpMyadmin üzerinden root girişi yapın ve mysql->user tablosuna gelin. User tablosunda bulunan "max_user_connections" değerinin 0 olup olmadığını kontrol edin. Eğer bu değer 0 ise sorun yok. Sonraki adıma geçin, eğer bu değerler veritabanı kullanıcınız için 0 değilse, sınırsız yapmak için 0 yapın veya mevcut değeri arttırın. ( 0 yapmanızı öneririm )

2-) Serverinize bağlanarak Plesk'in kurulu olduğu dizini açın ( genelde Program Files içinde yer alır. ) Oradan MYSQL klasörünü açın ve "my.ini" dosyasını bulun ve açın - Linux için "/etc/my.cnf" -

en alt satırına -yoksa- "max_user_connections = 0" değerini ekleyin ( 0 rakamını farklı değerlerle değiştirebilirsiniz. )

3-) EN ÖNEMLİ KISIM -> GLOBAL AYARINI KONTROL ETMENİZ ÇOK ÖNEMLİ. EĞER BU DEĞERİ KONTROL ETMEZSENİZ ZATEN YAPTIĞINIZ HİÇBİR AYARIN FAYDASI OLMUYOR ÇÜNKÜ ÖNCELİK OLARAK SİSTEM GLOBAL AYARI BAZ ALIYOR.

Serverimizde mysql bağlatısı yapalım ve aşağıdaki komutu girelim sorgusunu açıyoruz ( PhpMyadmin'de root girişi yaparak SQL sorgu kısmını kullanabilirsiniz. )

Kod:
SHOW VARIABLES LIKE 'max_user_connections';


bu kodu girdiğimizde karşımıza 0 değerinden farklı bir değer geliyorsa aşağıdaki kodu aynı komut sistemine girelim.

Kod:
SET GLOBAL max_user_connections = 0;


Bu sorunun çözümü için kullanılabilecek en iyi yöntemler bunlar. Kontrol etmenizde fayda var, sitemin hitinin yarısı sırf dikkatsizliğimden dolayı çöp oldu. Siz de böyle bir sorunlar karşılaşmayın istedim. İyi çalışmalar.


Alıntıdır. (Helix Tm)
Boss is coming!  Cool


Foruma Git:


Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi