Forum Gündemi:


Konu Başlığı : Her Bilgisayarda olması gereken programlar

*
Bu konu; tarihinde açılmış olup, 0 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : metibat1718
Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çevrimdışı
Üye
*
22
mesajlar
18
konular
0
(Ticaret Puanı: )
Jun 2019
(Kayıt Tarihi)
#1
06-05-2019, 06:17 PM
Yeni bir bilgisayar aldınız ve yüklenmesi gereken programlar arıyorsanız doğru yere geldiniz.
Her bilgisayar için gerekli olan, olmazsa olmaz programları listeledim.
Aşağıda gerçekten bilgisayarınızda bulunması gereken ve işinize yarayacağını düşündüğüm programlar ve açıklamaları bulunuyor.
Haydi birlikte inceleyelim.

1. Wise Folder Hider
Eminim ki birçoğumuzun başına gelmiştir. Bir arkadaşımıza, yakınımıza bilgisayarımızı verirken fotoğraflarımızı veya özel belgelerimizi falan gizleme gereği duymuşuzdur.

Ancak Windows’taki klasör gizleme özelliği pek de tatmin edici değil. Bu program tam da bu talebe verilen bir cevap.
Öncelikle güzel haberi verelim program ücretsiz ve kurulum dosyaları sadece 3.5 mb. Kurulumu oldukça basit olan programı kurduktan sonra bir pencere açılıyor ve şifre belirlememiz isteniyor. Şifre belirledikten ve klasörlerinizi o pencereye attıktan sonra gönül rahatlığı ile bilgisayarınızı paylaşabilirsiniz.

2. Wise Reminder
Yine Wise firmasının, yine ücretsiz sunduğu bir program. Program aslında birçok eski telefonda bile olan ancak birçok bilgisayarda ve işletim sisteminde olmayan “Hatırlatma” amacıyla yapılmış bir uygulama.

Wise firmasının bütün programlarında olduğu gibi basit bir arayüzü var. Sadece bildirim özelliğini açabildiğiniz gibi, sesli uyarı ve bilgisayarınızdan seçtiğiniz bir ses dosyasıyla da uyarmak gibi hatırlatma şekline sahip. Ve menülerin Türkçe olması işimizi kolaylaştıran bir diğer faktör.


3. Wise Jet Search
Adından da anlaşılacağı üzere bilgisayarınızdaki dosyalarınızı bulmanızda yardımcı olan bir arama programı.

Her ne kadar işletim sistemlerinin kendi arama motorları olsa da, bazen bilgisayarımızda mevcut bulunduğundan emin olduğumuz bir dosyayı bulamayabiliyor veya bulsa da bu işlem çok uzun sürebiliyor.
Bu program hızlı olmasının yanı sıra aradığınız dosyanın tam adını yazmanıza gerek kalmıyor. Beethoven değil de yanlışlıkla “eethoven” yazınca da dosyanızı saliseler içinde bulup önünüze getiriyor.

4. 7 zip
Birçoğumuzun kullandığı ve aşina olduğu Winrar programının bir benzeri. Winrar’ı ücretsiz kullanmak mümkün olsa da sık sık çıkan uyarılar bazen can sıkıcı olabiliyor.

Farklı yollara başvurmak da hem güvenlik problemlerine neden olabiliyor. Hem güvenli olsun, hem ücretsiz olsun derseniz kullanmanız gereken bir program. Üstelik arşivleme konusunda “Ultra” seçeneğini kullandığınızda Winrar’dan daha başarılı bir sıkıştırma yaptığını görebilirsiniz.


5. VisiPics
Bilgisayarı biraz düzensiz olanların imdadına koşacak bir program daha. Kimi bilgisayarlarda görürüz aynı fotoğraf farklı 10 klasörde yer alır ve gereksiz bir şekilde yer kaplar. Bunun önüne geçilmek için üretilen hayli eski ama kullanışlı bir program.

Fotoğrafları hızlı bir şekilde piksellerine göre tarıyarak aynı fotoğrafları bulup ve size silme seçeneğini veriyor.
Aynı işi yapan benzer programlar var ancak birçoğu dosya adı ve boyutuna göre tarama yaparken bu program piksel taraması yapıyor. Yani fotoğraflarınız farklı dosya isimleriyle kaydedilse bile fotoğrafları buluyor.

Hepinize iyi Formlar İyi Paylaşımlar
GERÇEK HAYATLAR KİTABININ YAZARI


Foruma Git:


Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi