Forum Gündemi:


Konu Başlığı : Epostalarınızın Spam Kutusuna Düşmenizi Engelleyecek Birkaç Tavsiye

*
Bu konu; tarihinde açılmış olup, 0 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : System
Konuyu Değerlendir
  • 1 Oy - 5 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çevrimdışı
Super Moderator
******
266
mesajlar
219
konular
0
(Ticaret Puanı: )
May 2019
(Kayıt Tarihi)
#1
06-09-2019, 10:47 PM
Gönderdiğiniz her e-postanın spam olup olmadığının tespiti için neredeyse 800 farklı testten geçtiğini biliyor muydunuz? Bu nedenle hepsi değilse de, aslında çoğu e-postanın spam kutusunu ıskalaması bir mucize olarak kabul edilebilir. Tabii ki birçok kişiden “SpamAssassin dahilindeki belirgin kurallar için çok fazla endişelenmenize gerek yok. Kurallar spam e-postaları yakalamak içindir. Eğer gönderdiğiniz e-posta spam değilse, kurallara uymanıza gerek yok. Eğer güncel gönderiniz spam değilse, geçici bir kural ihlalinde bulunsanız bile, sorun yaratacak kadar yüksek puan almazsınız” sözlerini duyabilirsiniz.


Aslında şirketlerin çoğu, kasıtlı olarak spam göndermeseler bile ortalamadan daha yüksek bir spam puanı alınmasına yol açabilecek, görünüşte masum gibi algılanan bazı detayları iletilerinde bulundururlar. Aynı şekilde iletiler içerisinde, gönderilerin üyelerin spam kutusuna düşmesine neden olabilecek hiç de masum olmayan şeyler de vardır. İşte spam puanınızı düşürecek ve üyelerinizin gelen kutularına çok daha fazla mesajınızın gitmesini sağlayacak birkaç taktik:

1. Kişisel e-posta Listenizi ya da LinkedIn Bağlantılarınızı e-posta Listenize Üye Yapmayın

E-posta pazarlama yapacaksanız, gönderi listenizde sadece kayıt olmuş insanlar olmalıdır. Kişisel bağlantılarınızı, LinkedIn bağlantılarınızın e-posta adreslerini ya da listenize kayıt olmaları için açık bir şekilde davet gönderilmemiş insanları listenize dahil etmeyin. Aksi halde e-postalarınızın spam olarak işaretlenmesinin ve insanların üyelikten çıkarken sizi izinsiz üye yapan bir kuruluş olarak hatırlamasının yolunu açmış olursunuz.

Eğer kişisel e-posta ve LinkedIn bağlantılarınızın da listenize üye olmasını istiyorsanız, onlardan bunu talep etmenin bir yolunu bulun.  Yazışmalarınızda gönderilmek üzere e-posta imzanızda ve yeni bağlantılarınızın sizi keşfetmesi için LinkedIn profilinizde, bülten kayıt sayfasına bir link verebilirsiniz.

2. Otomatik üye kayıt yönteminden kaçının

Çoğu kişinin gelen bültenleri veya diğer e-posta pazarlama iletilerini spam olarak işaretlemesinin bir nedeni de istekleri dışında üye yapıldıklarını fark etmeleridir. Bu durum genelde herhangi bir insan, bir yerden ilk kez bir şey satın aldığında, alışveriş sepeti otomatik olarak bülten üyeliğini kontrol ettiğinde ortaya çıkar.

Bu tarz taktikler genelde e-posta gönderi listenizdeki hızlı büyümeye engel olur. Bu nedenle insanların kendiliğinden üye olmalarına izin verin ve bundan emin olun. Böylelikle bu kararı kendilerinin aldığını hatırlayacaklar ve e-postalarınızı hoş görüyle kabul edeceklerdir.

3. Sözünüzde durun

Eğer kayıtlı üyeniz, sizden sadece belirli durumlarda, bazı konularla ilgili e-posta almayı kabul etmişse, ona sadece bu tarz iletiler gönderin. Ona asla ortaklarınızdan gelen mesajları göndermeyin ya da gönderilmesini istemediği kampanyaların gönderimini yapmaya başlamayın.

4. Üyelikten çıkışı kolaylaştırın

Üyelikten çıkma linkiniz kolayca fark edildiği için çok daha fazla insanın üyelikten çıkacağını düşünüyorsanız, endişelenmenize gerek yok. Tam aksine, gönderilerinizi almaktan bıkan insanların, üyelikten çıkma linkiniz görünmediği ya da var olmadığı için gelen e-postaları spam olarak işaretlemesinden endişe duyabilirsiniz.

5. HTML’inizi düzenleyin

Eğer HTML bültenleri gönderiyorsanız, kodlamanın mümkün olduğunca temiz olduğundan emin olun. Örneğin, HTML bülteninizi Microsoft Word üzerinde tasarlamak ve onu şablonunuza yapıştırmak gibi bir hataya düşmeyin. Microsoft, gerekli olmadığı halde çok sayıda fazladan biçimlendirme kodu ekleme eğilimindedir ve bu kodlardan bazıları spam puanınızı olması gerekenden çok daha yükseğe çıkarabilir.

6. Koyduğunuz Linklerinizi Metin Oranına İndirgeyin

Mesajınızın gövdesine çok sayıda link eklemek, bir spam alarmının harekete geçmesine neden olabilir. Eğer iletiye dahil etmek istediğiniz linklerin sayısını artırmak istiyorsanız, dengeyi sağlayabilmek için mesajınızdaki bilgilendirici metinleri de aynı oranda çoğaltmanız gerekir.
Bir Dünya İstiyorum Çocukların Rahatça Oynayabildiği ve Güven İçinde Yaşayabildiği...

* Skype Kullanmıyorum.


Foruma Git:


Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi