Forum Gündemi:


Konu Başlığı : Redmi Note 7 inceleme: Tasarım

*
Bu konu; tarihinde açılmış olup, 0 defa yorumlanmıştır.
Konu Sahibi : metibat1718
Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Çevrimdışı
Üye
*
22
mesajlar
18
konular
0
(Ticaret Puanı: )
Jun 2019
(Kayıt Tarihi)
#1
12-31-2019, 04:51 PM
[Resim: 1pq9D1.jpg]
Redmi Note 7’nin tasarımı günümüzde çoğu akıllı telefonda gördüğümüz tarza sahip. İki cam panel arasına yerleştirilmiş ve metal görünümlü plastik çerçeveden oluşan bir tasarım var. Hem mavi hem de kırmızı renkleri epey çekici görünüyor. Özellikle arkada, ışığın geliş açısına göre değişim gösteren deseni Redmi Note 7’nin tasarımına biraz aha ilginçlik katıyor. Arka yüzey kenarlarla biraz daha kesintisiz bir görünümle buluşurken, önde yer alan cam panelin telefonun gövdesine sonradan eklenmiş gibi bir görünüme sahip olduğunu görüyoruz.

[Resim: JVm5nq.jpg]

186 gram ağırlığıyla günümüzün büyük ekranlı akıllı telefonlarının ortalamasını tutturan bir telefon Redmi Note 7. Bu nedenle elde tutup kullanırken veya cepte taşırken çok zahmetli olmuyor. 8.1 milimetrelik kalınlığı da ergonomiyi olumsuz biçimde etkilemiyor. İnce ve uzun ekran yapısı da tek elde tutup kullanmayı biraz daha rahat hâle getiriyor. Yine de, çeşitli durumlarda diğer elinizin işaret parmağından yardım istemeniz gerekebilir.

Ön yüzde, 6.3 inç köşeden köşeye uzunluğa sahip ekran büyük bölümü kaplıyor. Ekranın üst kısmında, 13 megapiksel selfie kamerasının yerleştirildiği bir damla çentik var. Ekran çerçevesi alt kenarda diğer kenarlara göre biraz daha kalın. Alt kısımda küçük bir LED bildirim lambasını görüyoruz. Üst kısımda da ince ve uzun bir ahize hoparlörü var.


Sağ kenarda ses ve güç tuşları var. Bunlar telefonu doğal biçimde tuttuğunuzda rahatlıkla erişebileceğiniz konumda bulunuyor. Sol kenarda ise microSD ve nano SIM kart yuvası var. Alt kenarda USB-C portu, hoparlör ve mikrofon var. iPhone’da olduğu gibi alt kenarda iki adet hoparlör ızgarası var, ancak sadece bir tanesinden ses çıkıyor. Üst kenarda da 3.5mm kulaklık jakı, ikinci mikrofon ve kızıl ötesi portu var.

Arka tarafta, sol üst köşeye yerleştirilmiş, biri 48, diğeri de 5 megapiksel çözünürlüklü iki kamera var. Bu kamera grubu dışa doğru hafif bir çıkıntı yapıyor, hemen altında da LED flaş bulunuyor. Sağ veya sol elde tutuşta işaret parmağının rahatlıkla erişeceği noktada da parmak izi okuyucu mevcut durumda.


Redmi Note 7’nin kutusundan şeffaf silikon kılıf çıkıyor. Telefonu kullandığımız süre boyunca bu kılıfı kullandık. Bu nedenle telefonun kenarları ve arka cam yüzeyi çoğunlukla korunaklı biçimde durdu. Ön yüzü kaplayan Gorilla Glass 5 ekran camı da dayanıklı görünüyor. Bu satırları yazarken ekrana baktığımızda, sadece ışığa tuttuğumuzda dikkat çeken küçük bir çiziğin olduğunu fark ettik.
GERÇEK HAYATLAR KİTABININ YAZARI


Foruma Git:


Görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi